Coro del Campo

 

Coro del Campo, El Coro más Valiente de Holanda, oftewel het pittigste flamencokoor van Nederland mag terdege het paradepaardje van La Casa Sevillana genoemd worden. Het tegenwoordig 25 leden tellende koor (al noemen wij onszelf liever een ‘event’) maakt nationaal en internationaal furore en anno 2017 is het einde van onze successtory en ons plezier nog lang niet in zicht.

Geïnspireerd door de Coros Rocieros in Andalucía ontstond in 2000 het idee voor een eigen Nederlands flamencokoor met als thuisbasis La Casa Sevillana. Alle leden van het huidige koor zijn begonnen als cursist. Sommigen vanuit de dans anderen vanuit onze cursussen koorzang- en ritmes. En door een wonderlijke combinatie van kennis, muzikaliteit, motivatie, heel veel inspiratie, groepschemie, hard werken en heel veel plezier ontstond daar een wonder! Coro del Campo groeide uit tot een authentiek Andalusisch event. Dat zich zowel qua ‘looks’ als qua ‘sound’ kan meten met de Spaanse koren.

Coro del Campo is oorspronkelijk gespecialiseerd in Sevillanas en Fandangos. Later kwamen daar ook Rumbas, Tangos, Villancicos (Spaanse kerstliedjes) bij. En tegenwoordig wagen wij ons met succes zelfs aan Bulerías, Colombianas en Alegrías. Solistische zang afgewisseld met koorzang, meerstemmig, dramatisch en vrolijk, met palmas (klappen) en andere ritme-instrumenten (tamboerijnen, castagnetten, trommel, cajon) en uiteraard opzwepende gitaren. En dans! Technisch en qua repertoire is Coro del Campo onderhand dan ook buitengewoon goed onderlegd.

Maar wat wij eigenlijk het liefste en het beste doen is het neerzetten van een Andalusisch feestje op het podium. Een optreden van Coro del Campo neemt het publiek mee naar de Feria van Sevilla of de Romeria del Rocío! En onze kunsten op dit vlak zijn bepaald niet onopgemerkt gebleven. In Nederland maar ook in Spanje.

Een greep uit onze recente succesmomenten
In 2011 werd Coro del Campo winnaar van de dansmarathon Amsterdam, in 2012 verscheen er een prachtig artikel over ons in het Spaanse tijdschrift Huelva Rociera, in  2013 reisde voltallig Coro del Campo af naar El Rocio en waren we te horen op het populairste programma op de Spaanse nationale radio: Herrera en la Onda, in 2014 trad Coro op voor een recordpubliek van 1400 bezoekers van de Feria de España. En in 2015 vierde Coro del Campo haar 15 jarig bestaan! In 2016 trad Coro voor het eerst op tijdens de Feria de Sevilla beleefde hun grootste succes tot nu nu: een optreden op Canal Sur in het Programma Yo soy del Sur!

Twee van onze leukste YouTubes:  Onze zelfgemaakte nieuwe jurken (2012)  én een typisch Coro feestje op de Feria de Amsterdam in 2013.

 

Volg Coro del Campo en vind ons leuk op Facebook!