FERIA de Amsterdam

Spanje in Nederland!

En als we het over paradepaardjes van La Casa Sevillana hebben: één keer per jaar pakken wij echt groots uit! Met de organisatie van de Feria de Amsterdam, oftewel Het grootste Spanjefeest van Nederland. Vijf zeer succesvolle Ferias hebben we al gehad (2012, 2013, 2014, 2015, 2016) en voor de zomer van 2017 staat er weer veel fraais op het programma.

Buy-Tickets-Now
Entree: € 12,50 VOORAF RESERVEREN ABSOLUUT NODIG! (strenge eisen maximum aantal bezoekers)
Mail snel het gewenste aantal kaarten naar: feriatickets@gmail.com

Hier een kleine selectie uit de hartverwarmende reacties na vorig jaar!:

“Wij hebben 9 Juli Feria de Amsterdam bezocht en hebben echt ontzettend genoten, je proefde letterlijk en figuurlijk de Spaanse Feria Sfeer, vele bekende Sevillanas gehoord, er werd goed gezongen en gedanst, echt Klasse! Samen met oa Grupo Al Aire uit Sevilla en de heerlijke Tapas en drankjes is dit een onvergetelijke Fiestadag voor ons geworden dankzij Chris en Ingrid, un beso de una Sevillana y Hasta Pronto.”

“Un lugar de encuentro para los fans del todo lo relacionado con el flamenco sevillanas buena gastronomia y un ambiente muy con mucha alegria.”

“Fantastisch! Echt het authentieke Andalusie, het gevoel als of je weer daar bent. Lieve mensen met een Spaans hart.”

“Felicíto a la organización por ésta maravillosa feria que nos alegra el corazón.Y a Conchita Boon, que hizo una actuación espectacular.”

“Superrr alles, ik vond het zo leuk,het was mijn eerste keer maar niet de laatste, ADORE…”

“Wat was het weer een geweldige Feria de Amsterdam Ingrid! Ik heb zo genoten! En hoe heerlijk om zo ook je flamenco vrienden uit het hele land te ontmoeten. TOP!!! Dank jullie wel voor de organisatie en hasta otra vez: oleeee!!”

Vámonos pa la feria cariño mio! Volg de FERIA de Amsterdam op facebook!

PROGRAMMA EN DEELNEMERS
FERIA de AMSTERDAM 2017

15 juli 2017. Een heerlijke warme dag! 🙂 De poort gaat om 14:00 uur open. En dan barst het Andalusië spektakel van Nederland 2017 los! Van leuke kinderactiviteiten, authentieke Feria klanken, Andalusische paarden, Spaanse en Nederlandse topartiesten, super Sevillanas, cava, sherry, rebujito, bier, de Nederlandse Kampioenschappen Sevillanasdansen, een Spaanse producten- en infomarkt, via flamenco en latino live muziek, de heerlijkste tapas, paella, churros én broodjes, heeel veel dans én heel veel passie, zakken we rond zonsondergang de sfeer van Huelva in, ontsteken we het kampvuur en eren we de Virgen del Rocío! Olé, olé y olé! Viva La Feria de Amsterdam!

Een bericht van Edwin de Groot. Directeur van onze zeer gewaardeerde hoofdsponsor: REKLAPITS.
Logo Reklaspits

“Maar het belangrijkste is eigenlijk wel de Sfeer die er heerst en het samen zijn. Samen met familie en vrienden spontaan genieten van wat deze dag je gaat brengen. En hier mag Reklaspits dit jaar ook aan bijdragen. Wij proberen iets van deze authentieke sfeer naar Amsterdam te brengen. Zo besteden we aandacht aan de ingang met haar indrukwekkende portaal , vlaggen en andere sfeerbeelden zullen u meenemen in het gevoel dat de Feria bij u zal losmaken. Een dag die je niet snel zult vergeten. Dus, genieten van elke minuut want voor je het weet zit je thuis naar de foto’s te kijken en moet je weer een jaar wachten”

Pero la clave es en realidad la atmósfera reinante y estar juntos. Junto disfrutar espontáneamente con amigos que el día de hoy que va a pasar y la familia.
Y aquí Reklaspits puede contribuir también este año. Tratamos de traer un poco de este ambiente auténtico en Amsterdam. Por lo tanto se presta atención a la entrada, con su impresionante portal, banderas y otras imágenes atmosféricas lo llevará a sentir la Feria se aflojará. Un día que no olvidará.
Por lo tanto, disfrutar de cada minuto porque antes de saber que estás en casa mirando las fotos y hay que esperar otro año.”

Onze artiesten 2017

14:45 ESPAÑA y OLÉ
Pure Flamenco met een vleugje Feria! De dames zijn onweerstaanbaar!
eyo2

15:10 LEERLINGEN JANINE KEIJZER
nina1
De leerlingen van Janine Keijzer ‘La Nina’ presenteren voor u tijdens de Feria de Amsterdam maar liefst drie spectaculaire choreografieën. Met baton (stok), met abanico (waaier) én met manton (omslagdoek). Wij verheugen ons er op!

15:35 LEERLINGEN TINA CASTILLO AUTIE
leerlingen tina1
Na hun grote succes op het Flamenco Festival Rotterdam, nu ook op de Feria de Amsterdam! De leerlingen van Tina dansen Bulerias del corazón, op muziek van Son de la Frontera . Peter Runhardt danst daarnaast nog een sólo: Solea Apola op muziek van Miguel Poveda. Olé!

16:00 en 19:15 CORO del CAMPO
omslag
Sinds hun optreden in het televisieprogramma Yo Soy del Sur (Canal Sur, presentatie Maria del Monte) wereldberoemd in Spanje! In Nederland waren ze dat al natuurlijk. Altijd een grote hit op de Feria de Amsterdam. Spectaculaire koor- en solozang, zinderend gitaarspel, en ze zien er altijd uit om door een ringteje te halen. Coro del Campo; het pittigste flamencokoor van Nederland treedt twee keer voor u op. Er mag gedanst worden!

16:15 PEPIJN SCHALER, JOKE van HAAREN en WIL LAMBREGTS
pepijn joke wil
Pepijn (gitaar), Joke (zang) en Wil (Cajón) treden voor u op bij de manege. Pure flamenco  tussen de caballos. Veel Spaanser wordt het niet.

16:45 en 20:00 GRUPO AL AIRE & JULIO de CARMEN
al aire
Wegens enorm succes vorig jaar (vooral bij de dames) ook dit jaar weer aanwezig op de Feria: Grupo Al Aire uit Sevilla. Met vijf man sterk worden ze ingevlogen: Gitarist, bassist, percussionist, toetsenist en zanger/tamborilero/fluittist. Zij brengen uiteraard weer de betere Sevillanas en Rumbas met de échte Sevillaanse Arte! En zullen het publiek wederom in vervoering brengen. Olé, olé y oleee!

21:00 GASPAR de HOLANDA y VIRGINIA GÓMEZ/ CONCHITA
jasper en Virginia1
We zijn vreselijk blij en trots dat we voor het blokje ‘flamenco puro’ weer (net als twee jaar geleden) Gaspar de Holanda en Virginia Gómez (Huelva) hebben weten te strikken. Betere flamenco is er namelijk niet! Virtuoos gitaarspel van Gaspar en hartverscheurende zang van Virginia staan garant voor flamenco op het hoogste niveau.

FLAMENCODANS: CONCHITA BOON
Conchita 1
En na haar grandioze debuut op de Feria vorig jaar kan ze dit jaar natuurlijk niet ontbreken. Conchita Boon. Nederlands rijzende ster van de flamencodans. Achttien lentes jong en ze danst de sterren van de hemel. Dat wordt weer een waardig en prachtig besluit van de Feria de Amsterdam 2017.

17:00 en 19:00 SPAANSE PAARDEN!
spaanse paardpaarden weg smal
Dankzij de geweldige inzet en het enthousiasme van de Vereniging van het Spaanse Paard in Nederland, en omdat het vorig jaar zo’n enorm succes was komen ze weer! De prachtige Spaanse Paarden én hun prachtig uitgedoste ruiters.  Ze geven twee paardenshows met Alta Escuela en Doma Vaquera en zullen waar mogelijk in en om het terrein paraderen.

18:00 SEVILLANAS: THE BATTLE 2017
43 battle wel goed
Zonder enige twijfel één van de mooiste en spannendste momenten van de Feria de Amsterdam: Sevillanas The Battle (oftewel: De Nederlandse Kampioenschappen Sevillanasdansen). Bloedstollend en oogstrelend! Voor de zesde keer alweer. Mis t niet! Aanmelden kan ter plekke. En als je geen partner hebt dan zoeken we er één voor je. The Battle wordt dit jaar mogelijk gemaakt door Licor 43! Dat wordt smullen. In alle opzichten.

VOOR U AANWEZIG OP DE FERIA 2017:

DE CAVAKONING
13600115_1733509043530142_8820398188472706035_n

De Cavakoning is natuurlijk ook dit jaar weer aanwezig op de Feria de Amsterdam! Geniet van onze heerlijke cava’s en wijnen op het grootste Spaanse feest van Nederland. De Cavakoning brengt nu het feest van genieten bij de mensen thuis tijdens cava proeverijen en bij evenementen. Op de Feria kun je kiezen en proeven uit ons unieke assortiment van meer dan 25 verschillende cava’s, ook biologisch, van vele kleinere familiebodega’s.
Bestellen kan via de webshop : www.decavakoning.nl of mail/bel David Porcel : shop@decavakoning.nl

PACOMER
logopaella1productos
De super Spaanse traiteur uit de super Amsterdamse Pijp bereidt voor ons: Paella, Churros en heerlijke Calamares met allioli. Dat wordt smullen! Tevens zijn ze aanwezig met een winkeltje met Spaanse producten. Neem vast een kijkje op de website van Pacomer: https://www.pacomertraiteur.nl/

LA LOLA TAPAS
13405147_1600127603633604_1913131521_oplatos lola
La Lola verzorgt dit jaar wederom de kleine en fijne Andalusische hapjes. Heerlijke vleeswaren, Manchego kaas én voor de gelegenheid brengen ze even een heel Iberisch hammetje mee. Vers van het mes dus. Lekker hoor! Hier kun je vast een kijkje nemen op de website: www.lalolatapas.nl

CRUZCAMPO!
cruzcampo
Eindelijk hebben we op de Feria de Amsterdam hét Andalusische bier bij uitstek. IJs- en ijskoud geserveerd natuurlijk. Al punto glacial. Cruzcampo: Sin tí no hay Feria!

PURA NOBLEZA
Logo Pura Nobleza add
De paardenshows tijdens de Feria worden mede mogelijk gemaakt door Pura Nobleza. Samen met de Vereniging van het Spaanse Paard in Nederland laten zij u kennis maken met de échte Spaanse adel! Pura Nobleza: Exclusieve Spaanse en Portugese ruitersportartikelen en MSFC Zadelpasser. Neem vast een kijkje op de website: www.puranobleza.com

LA SONANTA
logos5a_port2
Verkoop van Flamenco schoenen, rokken, waaiers, castagnettes… Omdat het niet mogelijk is om een ganse winkel te verhuizen naar Nederland, verzoek ik u vriendelijk om uw voorkeur van maat en kleur door te geven (zonder aankoopverplichting). Dat helpt me enorm en zorgt ervoor dat ik de juiste zaken meebreng. Tel: 0032 497/638.437 of mail kathleen.parewijck@lasonanta.eu. Check de website voor het aanbod:https://www.lasonanta.com/
OPGELET: pinnen niet mogelijk!

ANIMO SPAANS HOLANDÉS
animo
Animo
, academia de español y holandés verzorgt cursussen Spaans in Amsterdam en cursussen Nederlands voor Spaanstaligen. Kom langs de stand en schrijf je met korting in voor een cursus! www.spaans-bij-animo.nl

ALEGRIA VASTGOED
Logo Alegria Vastgoed
Wij vinden dat de aankoop van een woning in Spanje een blije ervaring moet zijn. Het is natuurlijk een spannende beslissing. Maar ook erg leuk om op zoek te gaan naar een mooi huis dat aan al uw wensen voldoet. Alegria Vastgoed helpt u daarbij. En als u beslist om er definitief te gaan wonen, krijgt u van ons een complete emigratiebegeleiding. Ons team is ervaren, betrokken en integer, en wordt gedreven door passie en enthousiasme voor Spanje. Op deze manier zorgen wij voor blije en tevreden klanten.  Con mucha alegria!

FLAMENCOKUNST door TINEKE NOORDZIJ: Laat je vereeuwigen!
tinekenoordzij1
Kunstenares Tineke Noordzij uit Rotterdam heeft een passie voor dansende mensen. Zij vertegenwoordigt het ‘artistieke’ gedeelte van de Feria. Je kunt je laten vereeuwigen (op papier of digitaal), prachtige plaatjes en fotoboeken kopen, en de kids kunnen bij haar komen kleuren. Dat wordt kortom een kleurrijk geheel!

Licor 43
licor_43_3
Licor 43 is niet alleen hoofdsponsor van de Nationale Kampioenschappen Sevillanasdans. Ze zijn ook op de Feria aanwezig om u een heerlijk glaasje te laten proeven. En u kunt uiteraard ook een lekker flesje kopen om thuis nog even na te genieten 🙂

HIPICA
hipica_logo
Nieuw! En leuk voor al die paardenliefhebbers! Hipica verkoopt zadels en Spaanse en Portugese ruitersportartikelen en mooie Spaanse laarzen. Neem vast een kijkje op de website: www.hipica.nl

CASA-CARINA
CasaCarina_LOGO_CMYK
Heeft u ook al eens gedroomd van een tweede huis aan de Costa del Sol? Op uw eigen terras of tuin, wijntje met tapas, blauwe lucht en constante heerlijke zon! Stop met dromen want Casa-Carina kan u droom verwezenlijken! Ik ben uw onafhankelijke aankoopadviseur van A-Z en daarna. De aankoop wordt voor u een relaxed feestje, want ook ik heb in uw schoenen gestaan en weet hoe het aan de Costa del Sol werkt! Casa-Carina vindt het juiste droomhuis voor u voor de scherpste prijs! Voor meer informatie kijk op www.casa-carina.nl en ik hoop u te zien op de Feria van Amsterdam!

THROUGH THE GRAPEVINE/ BODEGAS CONTERAS RUIZ
contreras ruiz
Nieuw op de Feria: 4 heerlijke wijnen uit één van onze favoriete provincies: Huelva! Te proeven per glas en te koop per fles (of doe maar meteen een doosje) Uit de bodegas Contreras Ruiz. Kijk naar dit mooie filmpje!

HELA2
18644653_1878842025474641_1944555200_n
Nieuw op de Feria en heeeel lekker! 100% Natuurlijke ijsjes én sapjes. Lekker voor ouders en kids!

PRACTICAR SPAANS
2. LOGO- PRACTICAR SPAANS
Advies op maat
door een gediplomeerd, ervaren én gedreven docent Spaans (native speaker). Gratis/ vrijblijvend kennismakingsgesprek, indien gewenst niveautest, om jou te helpen bij het vinden van de cursus die het beste bij jou past. Standaard cursussen op verschillende niveaus in kleine groepen (max. 6 pers.), waarbij veel ruimte is voor persoonlijke aandacht én oefenen van spreekvaardigheid. Privé lessen op maat, met het accent op overleg met deelnemers over het gewenste lesrooster, inhoud lesprogramma én te gebruiken lesmateriaal. Cursussen vinden zowel overdag als ’s avonds plaats (centraal gelegen in Amsterdam West).

BUURTBOERDERIJ ONS GENOEGEN
We zijn wederom erg blij met deze schitterende locatie: de Buurtboerderij, aan de rand van het Westerpark in Amsterdam. Kijk eens hoe idyllisch! Denk er de nodige casetas, vlaggetjes, dansvloeren, podia en sevillanasjurken bij en het plaatje is compleet!

Buurtboerderij Ons Genoegen, Westerpark Amsterdam
Spaarndammerdijk 319. 1014 AA. Bus 22 vanaf CS

slider_pict_1

 

Buy-Tickets-Now
Entree: € 12,50 VOORAF RESERVEREN ABSOLUUT NODIG! (strenge eisen maximum aantal bezoekers)
Mail snel het gewenste aantal kaarten naar: feriatickets@gmail.com

FERIA 2017
FAQ

1 Wat kosten entreekaarten?
€ 12,50- online voorverkoop. € 15,00 aan de poort op 15 juli.

2 Is het nodig/handig om vooraf kaarten te reserveren?
JA! Absoluut. Via feriatickets@gmail.com vanaf 1 maart 2017

3 Waar is het?
Buurtboerderij Ons Genoegen, Westerpark, Amsterdam.
Spaarndammerdijk 319, 1014 AA

4 Hoe kom je er?
Handigst met fiets of openbaar vervoer. Bus 48 vanaf CS en Station Sloterdijk. Auto: parkeren kan in Q park Haarlemmerweg.

5 Komt iedereen in Sevillanasjurk?
JA! En je kunt je daar verkleden!

6 Moet ik me van te voren inschrijven voor de Sevillanasdanswedstrijd?
Nee hoor. Dat kan ter plekke.

7 Ik wil mijn (Spanje gerelateerde) product of dienst promoten tijdens de Feria. Wat zijn hiervoor de mogelijkheden/voorwaarden?
Stuur een e-mail naar: info@casasevillana.nl

8 Ik vind de poster zo mooi, hoe kan ik er eentje krijgen?
Posters waarschijnlijk vanaf 1 mei verkrijgbaar.

9 Kan ik daar pinnen?
JA!

10 Is er een speciaal tarief voor kinderen?
NEE. Kinderen betalen ook € 12,50 entree. Maar mogen gratis deelnemen aan de kinderactiviteiten.