FERIA de Amsterdam

Spanje in Nederland!

En als we het over paradepaardjes van La Casa Sevillana hebben: één keer per jaar pakken wij echt groots uit! Met de organisatie van de Feria de Amsterdam, oftewel Het grootste Spanjefeest van Nederland. Zes zeer succesvolle Ferias hebben we al gehad (2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017) en voor de zomer van 2018 staat er weer veel fraais op het programma.

ticket-info
Tickets a € 15,-verkrijgbaar vanaf 1 maart 2018 via feriatickets@gmail.com

 Hier een kleine selectie uit de hartverwarmende reacties na vorige edities!:

“Wij hebben 9 Juli Feria de Amsterdam bezocht en hebben echt ontzettend genoten, je proefde letterlijk en figuurlijk de Spaanse Feria Sfeer, vele bekende Sevillanas gehoord, er werd goed gezongen en gedanst, echt Klasse! Samen met oa Grupo Al Aire uit Sevilla en de heerlijke Tapas en drankjes is dit een onvergetelijke Fiestadag voor ons geworden, un beso de una Sevillana y Hasta Pronto.”

“Un lugar de encuentro para los fans del todo lo relacionado con el flamenco sevillanas buena gastronomia y un ambiente muy con mucha alegria.”

“Fantastisch! Echt het authentieke Andalusie, het gevoel als of je weer daar bent. Lieve mensen met een Spaans hart.”

“Felicíto a la organización por ésta maravillosa feria que nos alegra el corazón.Y a Conchita Boon, que hizo una actuación espectacular.”

“Superrr alles, ik vond het zo leuk,het was mijn eerste keer maar niet de laatste, ADORE…”

“Wat was het weer een geweldige Feria de Amsterdam! Ik heb zo genoten! En hoe heerlijk om zo ook je flamenco vrienden uit het hele land te ontmoeten. TOP!!! Dank jullie wel voor de organisatie en hasta otra vez: oleeee!!”

FERIA de AMSTERDAM 2018

7 juli 2018. Een heerlijke warme dag! 🙂 De poort gaat om 14:00 uur open. En dan barst het Andalusië spektakel van Nederland 2018 los! Van leuke kinderactiviteiten, authentieke Feria klanken, Andalusische paarden, Spaanse en Nederlandse topartiesten, super Sevillanas, cava, sherry, rebujito, bier, de Nederlandse Kampioenschappen Sevillanasdansen, een Spaanse producten- en infomarkt, via flamenco en flamenkito live muziek, de heerlijkste tapas, paella, churros én broodjes, heeel veel dans én heel veel passie, zakken we rond zonsondergang de sfeer van Huelva in, ontsteken we het kampvuur en eren we de Virgen del Rocío! Olé, olé y olé! Viva La Feria de Amsterdam!

Een bericht van Edwin de Groot. Directeur van REKLAPITS, maker van onze schitterende portada!
Logo Reklaspits

“Maar het belangrijkste is eigenlijk wel de Sfeer die er heerst en het samen zijn. Samen met familie en vrienden spontaan genieten van wat deze dag je gaat brengen. En hier mag Reklaspits dit jaar ook aan bijdragen. Wij proberen iets van deze authentieke sfeer naar Amsterdam te brengen. Zo besteden we aandacht aan de ingang met haar indrukwekkende portaal , vlaggen en andere sfeerbeelden zullen u meenemen in het gevoel dat de Feria bij u zal losmaken. Een dag die je niet snel zult vergeten. Dus, genieten van elke minuut want voor je het weet zit je thuis naar de foto’s te kijken en moet je weer een jaar wachten”

Pero la clave es en realidad la atmósfera reinante y estar juntos. Junto disfrutar espontáneamente con amigos que el día de hoy que va a pasar y la familia.
Y aquí Reklaspits puede contribuir también este año. Tratamos de traer un poco de este ambiente auténtico en Amsterdam. Por lo tanto se presta atención a la entrada, con su impresionante portal, banderas y otras imágenes atmosféricas lo llevará a sentir la Feria se aflojará. Un día que no olvidará.
Por lo tanto, disfrutar de cada minuto porque antes de saber que estás en casa mirando las fotos y hay que esperar otro año.”

SPONSORS EN KRAAMHOUDERS GEZOCHT:

iamsterdam met sponsors

Bent u als bedrijf, instelling, winkel, dienst of gewoon als weldoener 🙂 geïnteresseerd in het deelnemen aan of sponsoren van de Feria de Amsterdam 2018? Kijk dan in onderstaande PDF voor algemene info en prijzen.

Feria 2018 sponsoring en deelname

Programmering Feria de Amsterdam 2018

(tijden onder voorbehoud)

14:00 Poort open!
14:30 – 15:30 Leerlingenvoorstellingen La Nina en Pastora
15:45 Chispazo Rumbas
16:30 Coro del Campo
17:00 Spaanse Paardenshow
17:15 Warmdansen Battle
18:00 Sevillanas THE BATTLE 2018
19:15 Coro del Campo
19:30 Spaanse Paardenshow
19:45 Chispazo Rumbas
21:00 Flamenco optreden (Virginia Gómez; zang, Gaspar de Holanda; gitaar, Ron van Holland; cajón, Conchita Boon; dans)
22:00 Fin de Fiesta!

PASTORA FLAMENCO
pastora trappastora kindjes1
Voor het eerst (maar hopelijk niet voor het laatst) aanwezig op de Feria:  Pastora en twee van haar leerlingengroepen waaronder een geweldige kindergroep. Dat wordt wegsmelten en genieten. Oleee las guapas!

LA NINA
nina bart kristina
En ook in 2018 weer met een aantal dansgroepen aanwezig op de Feria: La Nina en leerlingen. Ze worden in hun optreden begeleid door Bart van Uden en Kristina Horschläger.

CHISPAZO RUMBAS
chis feria2018achisp sanlucar

Voor het échte Feria geluid importeren wij natuurlijk de leukste échte Feria artiesten uit Spanje. Op 7 juli a.s. wordt dat: Chispazo Rumbas. De lekkerste Sevillanas en de dansbaarste rumbas. Met Manuel Lama Sánchez; zang en gitaar, Juan Quero Asian; zang en percussie en Daniel Lama op piano. A bailar!

CORO del CAMPO
omslag
Sinds hun optreden in het televisieprogramma Yo Soy del Sur (Canal Sur, presentatie Maria del Monte) wereldberoemd in Spanje! In Nederland waren ze dat al natuurlijk. Altijd een grote hit op de Feria de Amsterdam. Spectaculaire koor- en solozang, zinderend gitaarspel, en ze zien er altijd uit om door een ringetje te halen. Coro del Campo; het pittigste flamencokoor van Nederland treedt twee keer voor u op. Er mag gedanst worden!

GASPAR de HOLANDA, VIRGINIA GÓMEZ, RON van HOLLAND, CONCHITA BOON

cuadro

We sluiten de toch al prachtige dag af met een spectaculair optreden van deze gelegenheidsformatie. Pure flamenco uit Huelva met ritme en dans uit Holland. Alle Ferias van naam worden afgesloten met vuurwerk. De Feria de Amsterdam blijft uiteraard niet achter! Het dak mag er af.

SPAANSE PAARDEN!
spaanse paardpaarden weg smal
Dankzij de geweldige inzet en het enthousiasme van de Vereniging van het Spaanse Paard in Nederland, en omdat het vorig jaar zo’n enorm succes was komen ze weer! De prachtige Spaanse Paarden én hun prachtig uitgedoste ruiters.  Ze geven twee paardenshows met Alta Escuela en Doma Vaquera en zullen waar mogelijk in en om het terrein paraderen.

LEUKE KINDERACTIVITEITEN

kids1schmincken vierkant

Kleuren, dansen, snoepen, smincken, paardjes kijken en knuffelen. Genoeg te doen voor de kids. Trek wel je mooiste jurk of pak aan!

SEVILLANAS: THE BATTLE 2018
battle 43Dia6
Zonder enige twijfel één van de mooiste en spannendste momenten van de Feria de Amsterdam: Sevillanas The Battle (oftewel: De Nederlandse Kampioenschappen Sevillanasdansen). Bloedstollend en oogstrelend! Voor de zevende keer alweer. Mis t niet! Aanmelden kan ter plekke. En als je geen partner hebt dan zoeken we er één voor je. The Battle wordt dit jaar mogelijk gemaakt door Licor 43! Dat wordt smullen. In alle opzichten.

VOOR U AANWEZIG OP DE FERIA 2018:

DE CAVAKONING
13600115_1733509043530142_8820398188472706035_n

De Cavakoning is natuurlijk ook dit jaar weer aanwezig op de Feria de Amsterdam! Geniet van onze heerlijke cava’s en wijnen op het grootste Spaanse feest van Nederland. De Cavakoning brengt nu het feest van genieten bij de mensen thuis tijdens cava proeverijen en bij evenementen. Op de Feria kun je kiezen en proeven uit ons unieke assortiment van meer dan 25 verschillende cava’s, ook biologisch, van vele kleinere familiebodega’s.
Bestellen kan via de webshop : www.decavakoning.nl of mail/bel David Porcel : shop@decavakoning.nl

PACOMER
logopaella1
De super Spaanse traiteur uit de super Amsterdamse Pijp bereidt voor ons: Paella, Churros en heerlijke Calamares met allioli. De reacties waen vorig jaar zeer positief!  Lekker hoor! Neem vast een kijkje op de website van Pacomer: https://www.pacomertraiteur.nl/

POR FAVOR MAGAZINE: Het mooiste van Spanje.

nieuw kader fb1PF_Nr4_COVER_plat

Met grote blijdschap en gepaste trots presenteren wij vast één van de nieuwe hoofdsponsoren van de Feria de Amsterdam 2018. Het tijdschrift Por Favor (Het mooiste van Spanje) zal tevens live op de Feria aanwezig zijn met een eigen kraam en een leuke verrassing. Driewerf Olé!
Voor meer informatie: kijk op https://porfavormagazine.nl/
En ook heel leuk: de facebookpagina: https://www.facebook.com/porfavormagazine/

REBUJITO TIO PEPE

rebujitotip pepe parasols
Geen Feria zonder rebujito. Claro k no! 🙂

LA LOLA TAPAS
13405147_1600127603633604_1913131521_oplatos lola
La Lola verzorgt dit jaar wederom de kleine en fijne Andalusische hapjes. Heerlijke vleeswaren, Manchego kaas én voor de gelegenheid brengen ze even een heel Iberisch hammetje mee. Vers van het mes dus. Lekker hoor! Hier kun je vast een kijkje nemen op de website: www.lalolatapas.nl

PURA NOBLEZA
Logo Pura Nobleza add
De paardenshows tijdens de Feria worden mede mogelijk gemaakt door Pura Nobleza. Samen met de Vereniging van het Spaanse Paard in Nederland laten zij u kennis maken met de échte Spaanse adel! Pura Nobleza: Exclusieve Spaanse en Portugese ruitersportartikelen en MSFC Zadelpasser. Neem vast een kijkje op de website: www.puranobleza.com

LA SONANTA
logos5a_port2
Verkoop van Flamenco schoenen, rokken, waaiers, castagnettes… Omdat het niet mogelijk is om een ganse winkel te verhuizen naar Nederland, verzoek ik u vriendelijk om uw voorkeur van maat en kleur door te geven (zonder aankoopverplichting). Dat helpt me enorm en zorgt ervoor dat ik de juiste zaken meebreng. Tel: 0032 497/638.437 of mail kathleen.parewijck@lasonanta.eu. Check de website voor het aanbod:https://www.lasonanta.com/
OPGELET: pinnen niet mogelijk!

FLAMENCOKUNST door TINEKE NOORDZIJ: Laat je vereeuwigen!
tineke kraamtineke1
Kunstenares Tineke Noordzij uit Rotterdam heeft een passie voor dansende mensen. Zij vertegenwoordigt het ‘artistieke’ gedeelte van de Feria. Je kunt je laten vereeuwigen (op papier of digitaal), prachtige plaatjes en fotoboeken kopen, en de kids kunnen bij haar komen kleuren. Dat wordt kortom een kleurrijk geheel!

LICOR 43
licor_43_3
Licor 43 is niet alleen hoofdsponsor van de Nationale Kampioenschappen Sevillanasdans. Ze zijn ook op de Feria aanwezig om u een heerlijk glaasje te laten proeven. En u kunt uiteraard ook een lekker flesje kopen om thuis nog even na te genieten 🙂

CASA-CARINA
CasaCarina_LOGO_CMYK
Heeft u ook al eens gedroomd van een tweede huis aan de Costa del Sol? Op uw eigen terras of tuin, wijntje met tapas, blauwe lucht en constante heerlijke zon! Stop met dromen want Casa-Carina kan u droom verwezenlijken! Ik ben uw onafhankelijke aankoopadviseur van A-Z en daarna. De aankoop wordt voor u een relaxed feestje, want ook ik heb in uw schoenen gestaan en weet hoe het aan de Costa del Sol werkt! Casa-Carina vindt het juiste droomhuis voor u voor de scherpste prijs! Voor meer informatie kijk op www.casa-carina.nl en ik hoop u te zien op de Feria van Amsterdam!

PRACTICAR SPAANS
2. LOGO- PRACTICAR SPAANS
Advies op maat door een gediplomeerd, ervaren én gedreven docent Spaans (native speaker). Gratis/ vrijblijvend kennismakingsgesprek, indien gewenst niveautest, om jou te helpen bij het vinden van de cursus die het beste bij jou past. Standaard cursussen op verschillende niveaus in kleine groepen (max. 6 pers.), waarbij veel ruimte is voor persoonlijke aandacht én oefenen van spreekvaardigheid. Privé lessen op maat, met het accent op overleg met deelnemers over het gewenste lesrooster, inhoud lesprogramma én te gebruiken lesmateriaal. Cursussen vinden zowel overdag als ’s avonds plaats (centraal gelegen in Amsterdam West).

BUURTBOERDERIJ ONS GENOEGEN
We zijn wederom erg blij met deze schitterende locatie: de Buurtboerderij, aan de rand van het Westerpark in Amsterdam. Kijk eens hoe idyllisch! Denk er de nodige casetas, vlaggetjes, dansvloeren, podia en sevillanasjurken bij en het plaatje is compleet!

Buurtboerderij Ons Genoegen, Westerpark Amsterdam
Spaarndammerdijk 319. 1014 AA. Bus 22 vanaf CS

slider_pict_1

 


Entree: € 15,- VOORAF RESERVEREN ABSOLUUT NODIG! (strenge eisen maximum aantal bezoekers)
Mail vanaf 1 maart 2018 het gewenste aantal kaarten naar: feriatickets@gmail.com

FERIA 2018
FAQ/ PF

1 Wat kosten entreekaarten? / 1 ¿Cuánto cuestan las entradas?
€ 15,- online voorverkoop. € 17,50 aan de poort op 7 juli. / €15,- preventa en internet. € 17,50 en la Feria el día 7 de julio. 

2 Is het nodig/handig om vooraf kaarten te reserveren? / 2 ¿Es necesario reservar entradas?
JA! Absoluut. Via feriatickets@gmail.com . Vanaf 1 maart 2018/ ¡Si, absolutamente! Envía un email a feriatickets@gmail.com. A partir de 1 marzo 2018

3 Waar is het? / 3 ¿Dónde está la Feria?
Buurtboerderij Ons Genoegen, Westerpark, Amsterdam.
Spaarndammerdijk 319, 1014 AA

4 Hoe kom je er? / 4 ¿Cómo llegar allí?
Handigst met fiets of openbaar vervoer. Bus 22 vanaf CS en Station Sloterdijk. Auto: parkeren kan in Q park Haarlemmerweg. /Lo mejor es ir en bici o en autobús 22 desde la estación central de Amsterdam o desde la estación Sloterdijk. El coche se puede aparcar en Q Park en el Haarlemmerweg. 

5 Komt iedereen in Sevillanasjurk? / 5 ¿Todo el mundo viene en traje flamenco?
JA! En je kunt je daar verkleden! / !Sí! Te puedes vestir en el lugar mismo. 

5A Moeten mannen zich ook opdoffen? JA!/ Y los hombres vienen en traje de Feria también? SIN DUDA

6 Moet ik me van te voren inschrijven voor de Sevillanasdanswedstrijd? / 6 ¿Hay que inscribirse de antemano para el concurso de bailar Sevillanas?
Nee hoor. Dat kan ter plekke. / No, no hace falta. Lo puedes hacer en el acto. 

7 Ik wil mijn (Spanje gerelateerde) product of dienst promoten tijdens de Feria. Wat zijn hiervoor de mogelijkheden/voorwaarden? / 7 Me gustaría promocionar mis productos o servicios en la Feria. ¿Cuáles son las posibilidades/condiciones?
Stuur een e-mail naar: info@casasevillana.nl / Manda un email a info@casasevillana.nl

8 Ik vind de poster zo mooi, hoe kan ik er eentje krijgen? / 8 Me encanta el cartel de la Fería, ¿cómo puedo obtener uno?
Posters waarschijnlijk vanaf 1 mei verkrijgbaar. / Esperamos tener el cartel disponoble a partir de 1 de mayo. 

9 Kan ik daar pinnen? / 9 Puedo pagar con tarjeta en la Feria?
JA! / ¡Sí!

10 Is er een speciaal tarief voor kinderen? / 10 ¿Hay una tarifa especial para los niños?
NEE. Kinderen betalen ook € 15,- entree. Maar mogen gratis deelnemen aan de kinderactiviteiten. /No. Los niños también pagan €15,- por entrar, pero con esto pueden disfrutar gratis de las actividades para niños.