FERIA de Amsterdam. Save the date 25 september 2021

Laten we het hopen!

Lieve Spanjeliefhebbers, Lieve FeriaFans,

Met pijn in ons Spaanse Hart hebben wij helaas een hele definitieve streep moeten zetten door de Feria de Amsterdam 2020. Het gaat niet gebeuren.

Heel kort hebben we met de gedachte gespeeld om de Feria te verzetten naar september. Maar het gaat gewoon niet. Het is te onzeker allemaal. We hebben geen idee hoe de wereld er dan voor staat.

Dus; geen Sevillanas-danswedstrijd, geen paardenshows, geen CD presentatie van Gaspar de Holanda, geen optredens, geen paella, geen Hermandades uit Groningen en Deventer. Het is heel erg verdrietig.

Wij beseffen ons evenwel dondersgoed dat het missen van een feest (hoe mooi en belangrijk ook) in het niet valt bij veel van de ellende die dit ellendige virus met zich meebrengt.

In de allereerste plaats gaat ons hart natuurlijk uit naar al die mensen die dierbaren hebben verloren of zelf te kampen hebben met Corona. Naar die vele eenzame oudere mensen, naar de kanjers in de zorg, naar kinderen die hun veilige school zo lang hebben moeten missen.

Naar alle middelbare scholieren en studenten die opeens in een hele belangrijke fase van hun leven thuis moeten blijven.

Maar ook zeker naar alle zelfstandigen en ZZP-ers. Werkzaam in cultuur, horeca of waar dan ook.

En naar al die kleine bedrijfjes (zoals ook wij zijn) die door de Corona crisis het hoofd eigenlijk net niet boven water kunnen houden.

Hoewel wij de Feria natuurlijk niet organiseren uit winstoogmerk (zoals bij veel grote festivals wel het geval is) is het niet doorgaan van de Feria voor ons een behoorlijke financiële tegenslag. Onze begroting was krap en wordt nu negatief. Ook de andere inkomsten van La Casa Sevillana (verhuur studio en cursussen) in de ‘Corona maanden’ zijn nagenoeg gestopt.

Wij gaan niet eens proberen op de één of andere manier geld los te peuteren van de overheid. Er zijn andere instanties en mensen die dat geld veel harder nodig hebben. Bedrijfjes die huur moeten betalen, toneelgezelschappen, musici, noem maar op.

Maar wij hopen eigenlijk wel op een beetje steun van jullie; onze fans.

Mensen die nog geen kaartje hebben gekocht willen wij vragen met de prijs van één kaartje La Casa Sevillana te steunen. Dus alsnog een kaartje te kopen voor een Feria die niet doorgaat. Dat klinkt bizar maar het zou heel erg helpen.

Onze dank zou enorm zijn.

Blijf veilig allemaal! Heel veel liefs van Chris en Ingrid.

 

ticket-info
Tickets a € 17,50- verkrijgbaar vanaf 1 maart 2020 via mail met gewenste aantal naar feriatickets@gmail.com
ZEER WAARSCHIJNLIJK GEEN VERKOOP MEER AAN DE POORT OP 11 JULI!

 Hier een kleine selectie uit de hartverwarmende reacties na vorige edities!:

“Het was een bijna onbeschrijflijke dag maar toch schrijf ik het op, we hebben super genoten en hopelijk zijn we volgend jaar weer van de partij.”

“Wij hebben 9 Juli Feria de Amsterdam bezocht en hebben echt ontzettend genoten, je proefde letterlijk en figuurlijk de Spaanse Feria Sfeer, vele bekende Sevillanas gehoord, er werd goed gezongen en gedanst, echt Klasse! Samen met oa Grupo Al Aire uit Sevilla en de heerlijke Tapas en drankjes is dit een onvergetelijke Fiestadag voor ons geworden, un beso de una Sevillana y Hasta Pronto.”

“Un lugar de encuentro para los fans del todo lo relacionado con el flamenco sevillanas buena gastronomia y un ambiente muy con mucha alegria.”

“Fantastisch! Echt het authentieke Andalusie, het gevoel als of je weer daar bent. Lieve mensen met een Spaans hart.”

“Felicíto a la organización por ésta maravillosa feria que nos alegra el corazón.Y a Conchita Boon, que hizo una actuación espectacular.”

“Superrr alles, ik vond het zo leuk,het was mijn eerste keer maar niet de laatste, ADORE…”

“Wat was het weer een geweldige Feria de Amsterdam! Ik heb zo genoten! En hoe heerlijk om zo ook je flamenco vrienden uit het hele land te ontmoeten. TOP!!! Dank jullie wel voor de organisatie en hasta otra vez: oleeee!!”

FERIA de AMSTERDAM 2020

Op 11 juli 2020 gaat het weer gebeuren. De 9ste editie van de FERIA de AMSTERDAM!

De poort gaat om 14:00 uur open. En dan barst het Andalusië spektakel van Nederland los! Met leuke kinderactiviteiten, leerlingenvoorstellingen, heel veel Sevillanas, Spaanse paardenshows, prachtig uitgedoste dames én heren. Natuurlijk ook met cava, sherry, rebujito, de heerlijkste tapas, paella, een Spaanse producten- en infomarkt. En verder met de Nederlandse Kampioenschappen Sevillanasdansen (The Battle 2020), Flamenco uit Nederland en Huelva én heel veel passie. We zakken rond zonsondergang de sfeer van de Romería in. We ontsteken het kampvuur en eren de Virgen del Rocío! Olé, olé y olé! Viva la Reina de las Marismas. Viva La Feria de Amsterdam!

SPONSORS en KRAAMHOUDERS GEZOCHT!

Bent u als bedrijf, instelling, winkel, dienst of gewoon als weldoener 🙂 geïnteresseerd in het deelnemen aan of sponsoren van de Feria de Amsterdam 2020? Kijk dan in onderstaande PDF voor algemene info en prijzen.
Feria-2020-sponsoring-en-deelname 

Voor de 9ste editie van de Feria de Amsterdam op 11 juli 2020 zijn wij vanaf heden weer op zoek naar nieuwe sponsors en kraamhouders!

Een bericht van Edwin de Groot. Directeur van REKLAPITS, maker van onze schitterende portada!
Logo Reklaspits

“Maar het belangrijkste is eigenlijk wel de Sfeer die er heerst en het samen zijn. Samen met familie en vrienden spontaan genieten van wat deze dag je gaat brengen. En hier mag Reklaspits dit jaar ook aan bijdragen. Wij proberen iets van deze authentieke sfeer naar Amsterdam te brengen. Zo besteden we aandacht aan de ingang met haar indrukwekkende portaal , vlaggen en andere sfeerbeelden zullen u meenemen in het gevoel dat de Feria bij u zal losmaken. Een dag die je niet snel zult vergeten. Dus, genieten van elke minuut want voor je het weet zit je thuis naar de foto’s te kijken en moet je weer een jaar wachten”

LEUKE KINDERACTIVITEITEN

kids1schmincken vierkant

Kleuren, dansen, snoepen, smincken, paardjes kijken en knuffelen. Genoeg te doen voor de kids. Trek wel je mooiste jurk of pak aan!

VOOR U AANWEZIG OP DE FERIA 2020:

DE CAVAKONING

Een glas sprankelende cava in je hand, een tapa erbij… wat wilt u nog meer? Liefhebbers van cava, wijn en olijfolie zijn hier aan het goede adres.
Via de Cavakoning bestelt u gemakkelijk deze heerlijke producten uit Spanje. Voor u zelf, voor uw relatie, als kerstgeschenk of ieder ander geefmoment:

the perfect taste and gift for delicious moments

Catering van uw feestje, bedrijfsborrel of evenement? Vraag via onze site een offerte aan. Het team van De Cavakoning komt graag bij u thuis, bij uw bedrijfsfeest of evenement voor de catering of een proeverij met cava, wijn en tapas.
Via een proeverij laat David u graag kennismaken met het assortiment van 25 verschillende soorten cava. De tapas maakt hij er zelf bij. Dat kan ook een maaltijdvullend tapas buffet zijn. Daarbij laat hij zich inspireren door zijn Andalusische roots en zijn reizen naar San Sebastian, de bakermat van de overheerlijke pintxos.

Salud!

PACOMER

De super Spaanse traiteur uit de super Amsterdamse Pijp bereidt voor ons: Paella!  De reacties waen vorig jaar zeer positief! En bovendien verzorgt Pacomer dit jaar heerlijke jamon y queso. Lekker hoor! Neem vast een kijkje op de website van Pacomer: https://www.pacomertraiteur.nl/

 

LICOR 43 BARISTO

Licor 43 introduceert met trots haar nieuwste product: Licor 43 Baristo. Een melange van een vernieuwde samenstelling van Licor 43 Original met zeldzame exotische koffiebonen uit de Canarische eilanden. Vers geroosterde koffiebonen mengen harmonieus met rijpe fruittonen, citrus en vanille. Het resultaat is een elegante en complexe smaak. Licor 43 is niet alleen hoofdsponsor van de Nationale Kampioenschappen Sevillanasdans. Ze zijn ook op de Feria aanwezig om u een heerlijk glaasje te laten proeven. En u kunt uiteraard ook een lekker flesje kopen om thuis nog even na te genieten 🙂

REBUJITO TIO PEPE

rebujitotip pepe parasols
Geen Feria zonder rebujito. Claro k no! 🙂 En ook andere heerlijke sherry’s te proeven.

TURRON.NL

Turron is bekend als de ” Spaanse harde nougat”. Dat is een verzamelnaam voor ambachtelijk geproduceerde delicatessen die worden gemaakt op basis van 40% tot 65% geroosterde amandelen, waaraan honing en eiwitten worden toegevoegd. Er zijn diverse varianten van smaken en gewicht :

Turron Melk chocolade met amandel, Turron Puur chocolade met hazelnoot, Turron met Sesam, Turron Duro o Alicante, Turron Blando o Jijona, Turron met Noten, Turron met Sesam, Turron met Fruit ( pompoen en marsepein), Turron Room met walnoot, Turron Pistache met marsepein, Turron van Yema tostada.

In Spanje is Turron alleen in de winter en voor de Kerst te krijgen. Wij willen Turron in Nederland de hele jaar door verkopen. Onze turron gevaat geen gluten en conserveren middelen. Dus dat is ideaal voor mensen met allergie.

TRAJE CORTO

Traditionele Spaanse kleding. Traje Corto is ontstaan uit de passie en toewijding voor het Spaanse paard en de cultuur om zo onze klanten een hoogwaardige kwaliteit, persoonlijke service en uitzonderlijk advies te bieden. We hebben een verscheidenheid aan kleding en accessoires. Kijk op https://www.trajecorto.nl/ voor de webwinkel!

 

ALLANTY/ALVAREZ

Allanty is een jong bedrijf voor import en verkoop van spaanse levensmiddelen en overige artikelen. Ik zal me even voorstellen, ik ben Maria Álvarez en eigenaresse van dit bedrijf. Ik heb spaanse roots, mijn beide ouders zijn afkomstig uit het prachtige Andalucië, Sevilla. Daarbij heb ik sinds januari 2019 wijnhandel Álvarez van mijn ouders over genomen. De wijnhandel importeert al jaren met zorg verkozen delicatesse wijnen en andere alcoholhoudende dranken uit heel Spanje. Wij proberen uniek te blijven door wijnen te importeren afkomstig van kleine wijnboeren uit heel Spanje. Wij hebben een selectie wijnen in ons assortiment, die grotendeels niet elders in Nederland te verkrijgen zijn. Wij verzorgen wijnproeverijen en catering in Den Haag of op locatie. Daarbij staan wij ook op evenementen, beurzen etc. Kom ook eens kijken en waan u in de sferen van het heerlijke Spanje💃🏻🇪🇸🍷 Wij staan ook op Groupon en Social deal.

NIÑOS DEL PARQUE

Flamencoshirts, accessoires, tassen en Vintage! Super leuk en super cool! Kijk vast op https://www.facebook.com/ninosflamenco/

BONBONT

Mocht uzelf, of uw kleine prinsje of prinsesje (neefje, nichtje, buurkindje, kleinkindje) nog niet helemaal compleet zijn qua outfit op de Feria? Geen nood! Brenda komt! Met haar feestelijke Bonbont-kraam maakt ze de hele Feria blij. Kleding, schoentjes, waaiers, bloemen, oorbellen en nog veel meer heerlijke spulletjes. Voor leuke prijsjes. Welkom Brenda!

PURA NOBLEZA
Logo Pura Nobleza add
De paardenshows tijdens de Feria worden mede mogelijk gemaakt door Pura Nobleza. Samen met de Vereniging van het Spaanse Paard in Nederland laten zij u kennis maken met de échte Spaanse adel! Pura Nobleza: Exclusieve Spaanse en Portugese ruitersportartikelen en MSFC Zadelpasser. Neem vast een kijkje op de website: www.puranobleza.com

FLAMENCOKUNST door TINEKE NOORDZIJ: Laat je vereeuwigen!
tineke kraamtineke1
Kunstenares Tineke Noordzij uit Rotterdam heeft een passie voor dansende mensen. Zij vertegenwoordigt het ‘artistieke’ gedeelte van de Feria. Je kunt je laten vereeuwigen (op papier of digitaal), prachtige plaatjes en fotoboeken kopen, en de kids kunnen bij haar komen kleuren. Dat wordt kortom een kleurrijk geheel!

SPONSORS EN KRAAMHOUDERS GEZOCHT:

Bent u als bedrijf, instelling, winkel, dienst of gewoon als weldoener 🙂 geïnteresseerd in het deelnemen aan of sponsoren van de Feria de Amsterdam 2020? Kijk dan in onderstaande PDF voor algemene info en prijzen.

Feria-2020-sponsoring-en-deelname

BUURTBOERDERIJ ONS GENOEGEN
We zijn wederom erg blij met deze schitterende locatie: de Buurtboerderij, aan de rand van het Westerpark in Amsterdam. Kijk eens hoe idyllisch! Denk er de nodige casetas, vlaggetjes, dansvloeren, podia en sevillanasjurken bij en het plaatje is compleet!

Buurtboerderij Ons Genoegen, Westerpark Amsterdam
Spaarndammerdijk 319. 1014 AA. Bus 22 vanaf CS

slider_pict_1

 


Entree: € 17,50 VOORAF RESERVEREN ABSOLUUT NODIG! (strenge eisen maximum aantal bezoekers)
Mail vanaf 1 maart 2020 het gewenste aantal kaarten naar: feriatickets@gmail.com

FERIA 2020
FAQ/ PF

1 Wat kosten entreekaarten? / 1 ¿Cuánto cuestan las entradas?
€ 17,50 online voorverkoop. € 2o,00 aan de poort op 11 juli. / €17,50 preventa en internet. € 20,00 en la Feria el día 11 de julio. 

2 Is het nodig/handig om vooraf kaarten te reserveren? / 2 ¿Es necesario reservar entradas?
JA! Absoluut. Via feriatickets@gmail.com . Vanaf 1 maart 2018/ ¡Si, absolutamente! Envía un email a feriatickets@gmail.com. A partir de 1 marzo 2020

3 Waar is het? / 3 ¿Dónde está la Feria?
Buurtboerderij Ons Genoegen, Westerpark, Amsterdam.
Spaarndammerdijk 319, 1014 AA

4 Hoe kom je er? / 4 ¿Cómo llegar allí?
Handigst met fiets of openbaar vervoer. Bus 22 vanaf CS en Station Sloterdijk. Auto: parkeren kan in Q park Haarlemmerweg. /Lo mejor es ir en bici o en autobús 22 desde la estación central de Amsterdam o desde la estación Sloterdijk. El coche se puede aparcar en Q Park en el Haarlemmerweg. 

5 Komt iedereen in Sevillanasjurk? / 5 ¿Todo el mundo viene en traje flamenco?
JA! En je kunt je daar verkleden! / !Sí! Te puedes vestir en el lugar mismo. 

5A Moeten mannen zich ook opdoffen? JA!/ Y los hombres vienen en traje de Feria también? SIN DUDA

6 Moet ik me van te voren inschrijven voor de Sevillanasdanswedstrijd? / 6 ¿Hay que inscribirse de antemano para el concurso de bailar Sevillanas?
Nee hoor. Dat kan ter plekke. / No, no hace falta. Lo puedes hacer en el acto. 

7 Ik wil mijn (Spanje gerelateerde) product of dienst promoten tijdens de Feria. Wat zijn hiervoor de mogelijkheden/voorwaarden? / 7 Me gustaría promocionar mis productos o servicios en la Feria. ¿Cuáles son las posibilidades/condiciones?
Stuur een e-mail naar: info@casasevillana.nl / Manda un email a info@casasevillana.nl

8 Ik vind de poster zo mooi, hoe kan ik er eentje krijgen? / 8 Me encanta el cartel de la Fería, ¿cómo puedo obtener uno?
Posters waarschijnlijk vanaf 1 mei verkrijgbaar. / Esperamos tener el cartel disponoble a partir de 1 de mayo. 

9 Kan ik daar pinnen? / 9 Puedo pagar con tarjeta en la Feria?
JA! / ¡Sí!

10 Is er een speciaal tarief voor kinderen? / 10 ¿Hay una tarifa especial para los niños?
JA. Kinderen tot 10 jaar betalen maar € 10,- entree. En mogen gratis deelnemen aan de kinderactiviteiten. /Si. Los niños hasta 10 años pagan solamente €10,- por entrar, y con esto pueden disfrutar gratis de las actividades para niños.