FERIA de Amsterdam

Spanje in Nederland!

En als we het over paradepaardjes van La Casa Sevillana hebben: één keer per jaar pakken wij echt groots uit! Met de organisatie van de Feria de Amsterdam, oftewel Het grootste Spanjefeest van Nederland. Zes zeer succesvolle Ferias hebben we al gehad (2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017) en voor de zomer van 2018 staat er weer veel fraais op het programma.

ticket-info
Tickets a € 15,- nog verkrijgbaar via mail met gewenste aantal naar feriatickets@gmail.com
ZEER WAARSCHIJNLIJK GEEN VERKOOP MEER AAN DE POORT OP 7 JULI!

 Hier een kleine selectie uit de hartverwarmende reacties na vorige edities!:

“Wij hebben 9 Juli Feria de Amsterdam bezocht en hebben echt ontzettend genoten, je proefde letterlijk en figuurlijk de Spaanse Feria Sfeer, vele bekende Sevillanas gehoord, er werd goed gezongen en gedanst, echt Klasse! Samen met oa Grupo Al Aire uit Sevilla en de heerlijke Tapas en drankjes is dit een onvergetelijke Fiestadag voor ons geworden, un beso de una Sevillana y Hasta Pronto.”

“Un lugar de encuentro para los fans del todo lo relacionado con el flamenco sevillanas buena gastronomia y un ambiente muy con mucha alegria.”

“Fantastisch! Echt het authentieke Andalusie, het gevoel als of je weer daar bent. Lieve mensen met een Spaans hart.”

“Felicíto a la organización por ésta maravillosa feria que nos alegra el corazón.Y a Conchita Boon, que hizo una actuación espectacular.”

“Superrr alles, ik vond het zo leuk,het was mijn eerste keer maar niet de laatste, ADORE…”

“Wat was het weer een geweldige Feria de Amsterdam! Ik heb zo genoten! En hoe heerlijk om zo ook je flamenco vrienden uit het hele land te ontmoeten. TOP!!! Dank jullie wel voor de organisatie en hasta otra vez: oleeee!!”

FERIA de AMSTERDAM 2018

7 juli 2018. Een heerlijke warme dag! 🙂 De poort gaat om 14:00 uur open. En dan barst het Andalusië spektakel van Nederland 2018 los! Van leuke kinderactiviteiten, authentieke Feria klanken, Andalusische paarden, Spaanse en Nederlandse topartiesten, super Sevillanas, cava, sherry, rebujito, bier, de Nederlandse Kampioenschappen Sevillanasdansen, een Spaanse producten- en infomarkt, via flamenco en flamenkito live muziek, de heerlijkste tapas, paella, churros én broodjes, heeel veel dans én heel veel passie, zakken we rond zonsondergang de sfeer van Huelva in, ontsteken we het kampvuur en eren we de Virgen del Rocío! Olé, olé y olé! Viva La Feria de Amsterdam!

Een bericht van Edwin de Groot. Directeur van REKLAPITS, maker van onze schitterende portada!
Logo Reklaspits

“Maar het belangrijkste is eigenlijk wel de Sfeer die er heerst en het samen zijn. Samen met familie en vrienden spontaan genieten van wat deze dag je gaat brengen. En hier mag Reklaspits dit jaar ook aan bijdragen. Wij proberen iets van deze authentieke sfeer naar Amsterdam te brengen. Zo besteden we aandacht aan de ingang met haar indrukwekkende portaal , vlaggen en andere sfeerbeelden zullen u meenemen in het gevoel dat de Feria bij u zal losmaken. Een dag die je niet snel zult vergeten. Dus, genieten van elke minuut want voor je het weet zit je thuis naar de foto’s te kijken en moet je weer een jaar wachten”

Programmering Feria de Amsterdam 2018

ONZE ARTIESTEN 2018:

(Tijden onder voorbehoud, NB: 3 locaties!)
14:30 Leerlingenvoorstelling Pastora (3 groepen). Mmv Haik Ahekian (gitaar) en Yota Baron (zang)
15:00 Leerlingenvoorstelling La Nina (3 groepen). Mmv Bart van Uden (gitaar) en Kristina Horschläger (zang)
15:30 CORO del CAMPO: Het pittigste flamencokoor van Nederland!
16:15 CHISPAZO RUMBAS: SEVILLANAS en RUMBAS uit Sevilla!
16:20 Flamenco TRAMOYA
17:00 PAARDENSHOW 1: De mooiste Andalusische paarden én ruiters.
17:15 Flamenco TRAMOYA (reprise)
17:50: LA NINA LATIN KWARTET mmv Bart van Uden (gitaar), Lenny Fleer (Bas) en Roberto Haliffi (Percussie)
18:00 Sevillanas THE BATTLE (Nederlandse Kampioenschappen Sevillanasdans)
19:15 Paardenshow 2
19:15 Coro del Campo (reprise)
19:45 Chispazo Rumbas (reprise)
21:00 FLAMENCO VUURWERK! Conchita Boon (dans), Gaspar de Holanda (gitaar), Virginia Gómez (zang) en Ron van Holland (cajón)

SEVILLANAS y RUMBAS!

CHISPAZO RUMBAS: 16:15 en 19:45 uur

Voor het échte Feria geluid importeren wij natuurlijk de leukste échte Feria artiesten uit Spanje. Op 7 juli a.s. wordt dat: Chispazo Rumbas. De lekkerste Sevillanas en de dansbaarste rumbas. Met Manuel Lama Sánchez; zang en gitaar, Juan Quero Asian; zang en percussie en Daniel Lama op piano. A bailar!

CORO del CAMPO: 15:30 en 1915 uur

Sinds hun optreden in het televisieprogramma Yo Soy del Sur (Canal Sur, presentatie Maria del Monte) wereldberoemd in Spanje! In Nederland waren ze dat al natuurlijk. Het pittigste flamencokoor van Nederland. Geen koor, maar een ‘event’.

SEVILLANAS: THE BATTLE 2018: 18:00 uur

Zonder enige twijfel één van de mooiste en spannendste momenten van de Feria de Amsterdam: Sevillanas The Battle (oftewel: De Nederlandse Kampioenschappen Sevillanasdansen). Bloedstollend en oogstrelend! Voor de zevende keer alweer. Mis t niet! Aanmelden kan ter plekke. En als je geen partner hebt dan zoeken we er één voor je. The Battle wordt dit jaar mogelijk gemaakt door Licor 43! Dat wordt smullen. In alle opzichten.

SPAANSE PAARDEN! 17:00 en 19:15 uur
paarden weg smal
(foto’s Ivonka Dopieralski en Nathalie Brouwer)

Dankzij de geweldige inzet en het enthousiasme van de Vereniging van het Spaanse Paard in Nederland, en omdat het vorig jaar zo’n enorm succes was komen ze weer! De prachtige Spaanse Paarden én hun prachtig uitgedoste ruiters.  Ze geven twee paardenshows met Alta Escuela en Doma Vaquera en zullen waar mogelijk in en om het terrein paraderen.

FLAMENCO y LATINO!

TRAMOYA: 16:20 en 17:15 uur

TRAMOYA : Drie Amsterdammers met een grote passie voor Flamenco, aficionados van het eerste uur, die zich al decennia lang verdiepen in de emotie van cante, toque y compás.
Een arte die lijkt te zijn voorbehouden aan gitanos, maar die met vallen en opstaan en grote volharding door deze “grupo flamenco puro” is eigen gemaakt. Deze drie Amsterdammers laten zien dat ook het temperamentvolle Spaanse bloed in Hollandse aderen kan stromen.

LA NINA LATIN KWARTET: 17:50 uur

Janine ‘LA NINA’ Kwartet: met gitarist BART VAN UDEN, bassist LENNY FLEER en percussionist ROBERTO HALIFFI. Met haar begeleiders laat Janine als vocalist interpretaties horen van de verschillende LATIN stijlen, soms afgewisseld met enkele pittige demonstraties van de Flamenco-dans. Melancholieke Fado, swingende Bossa Nova, emotionele Tango, en aansprekende Bolero’s, alles komt voorbij. Zij verlevendigt het geheel met leuke wetenswaardigheden over de verschillende LATIN genres en anekdotes uit meer dan 20 jaar flamenco ervaring.

GASPAR de HOLANDA, VIRGINIA GÓMEZ, RON van HOLLAND, CONCHITA BOON: 21:00 uur

We sluiten de toch al prachtige dag af met een spectaculair optreden van deze gelegenheidsformatie. Pure flamenco uit Huelva met ritme en dans uit Holland. Alle Ferias van naam worden afgesloten met vuurwerk. De Feria de Amsterdam blijft uiteraard niet achter! Het dak mag er af.

LEERLINGENPRESENTATIES

PASTORA FLAMENCO: 14:30 uur
pastora trappastora kindjes1
Voor het eerst (maar hopelijk niet voor het laatst) aanwezig op de Feria:  Pastora en twee van haar leerlingengroepen waaronder een geweldige kindergroep. Dat wordt wegsmelten en genieten. Oleee las guapas!

LA NINA: 15:00 uur
nina bart kristina
En ook in 2018 weer met een aantal dansgroepen aanwezig op de Feria: La Nina en leerlingen. Ze worden in hun optreden begeleid door Bart van Uden en Kristina Horschläger.

LEUKE KINDERACTIVITEITEN

kids1schmincken vierkant

Kleuren, dansen, snoepen, smincken, paardjes kijken en knuffelen. Genoeg te doen voor de kids. Trek wel je mooiste jurk of pak aan!

VOOR U AANWEZIG OP DE FERIA 2018:

DE CAVAKONING

Een glas sprankelende cava in je hand, een tapa erbij… wat wilt u nog meer? Liefhebbers van cava, wijn en olijfolie zijn hier aan het goede adres.
Via de Cavakoning bestelt u gemakkelijk deze heerlijke producten uit Spanje. Voor u zelf, voor uw relatie, als kerstgeschenk of ieder ander geefmoment:

the perfect taste and gift for delicious moments

Catering van uw feestje, bedrijfsborrel of evenement? Vraag via onze site een offerte aan. Het team van De Cavakoning komt graag bij u thuis, bij uw bedrijfsfeest of evenement voor de catering of een proeverij met cava, wijn en tapas.
Via een proeverij laat David u graag kennismaken met het assortiment van 25 verschillende soorten cava. De tapas maakt hij er zelf bij. Dat kan ook een maaltijdvullend tapas buffet zijn. Daarbij laat hij zich inspireren door zijn Andalusische roots en zijn reizen naar San Sebastian, de bakermat van de overheerlijke pintxos.

Salud!

PACOMER

De super Spaanse traiteur uit de super Amsterdamse Pijp bereidt voor ons: Paella!  De reacties waen vorig jaar zeer positief! En bovendien verzorgt Pacomer dit jaar heerlijke jamon y queso. Lekker hoor! Neem vast een kijkje op de website van Pacomer: https://www.pacomertraiteur.nl/

POR FAVOR MAGAZINE: Het mooiste van Spanje.

nieuw kader fb1PF_Nr4_COVER_plat

Met grote blijdschap en gepaste trots presenteren wij vast één van de nieuwe hoofdsponsoren van de Feria de Amsterdam 2018. Het tijdschrift Por Favor (Het mooiste van Spanje) zal tevens live op de Feria aanwezig zijn met een eigen kraam en een leuke verrassing. Driewerf Olé!
Voor meer informatie: kijk op https://porfavormagazine.nl/
En ook heel leuk: de facebookpagina: https://www.facebook.com/porfavormagazine/

LICOR 43 BARISTO

Licor 43 introduceert met trots haar nieuwste product: Licor 43 Baristo. Een melange van een vernieuwde samenstelling van Licor 43 Original met zeldzame exotische koffiebonen uit de Canarische eilanden. Vers geroosterde koffiebonen mengen harmonieus met rijpe fruittonen, citrus en vanille. Het resultaat is een elegante en complexe smaak. Licor 43 is niet alleen hoofdsponsor van de Nationale Kampioenschappen Sevillanasdans. Ze zijn ook op de Feria aanwezig om u een heerlijk glaasje te laten proeven. En u kunt uiteraard ook een lekker flesje kopen om thuis nog even na te genieten 🙂

REBUJITO TIO PEPE

rebujitotip pepe parasols
Geen Feria zonder rebujito. Claro k no! 🙂 En ook andere heerlijke sherry’s te proeven.

TURRON.NL

Turron is bekend als de ” Spaanse harde nougat”. Dat is een verzamelnaam voor ambachtelijk geproduceerde delicatessen die worden gemaakt op basis van 40% tot 65% geroosterde amandelen, waaraan honing en eiwitten worden toegevoegd. Er zijn diverse varianten van smaken en gewicht :

Turron Melk chocolade met amandel, Turron Puur chocolade met hazelnoot, Turron met Sesam, Turron Duro o Alicante, Turron Blando o Jijona, Turron met Noten, Turron met Sesam, Turron met Fruit ( pompoen en marsepein), Turron Room met walnoot, Turron Pistache met marsepein, Turron van Yema tostada.

In Spanje is Turron alleen in de winter en voor de Kerst te krijgen. Wij willen Turron in Nederland de hele jaar door verkopen. Onze turron gevaat geen gluten en conserveren middelen. Dus dat is ideaal voor mensen met allergie.

NIÑOS DEL PARQUE

Flamencoshirts, accessoires, tassen en Vintage! Super leuk en super cool! Kijk vast op https://www.facebook.com/ninosflamenco/

BONBONT

Mocht uzelf, of uw kleine prinsje of prinsesje (neefje, nichtje, buurkindje, kleinkindje) nog niet helemaal compleet zijn qua outfit op de Feria? Geen nood! Brenda komt! Met haar feestelijke Bonbont-kraam maakt ze de hele Feria blij. Kleding, schoentjes, waaiers, bloemen, oorbellen en nog veel meer heerlijke spulletjes. Voor leuke prijsjes. Welkom Brenda!

PURA NOBLEZA
Logo Pura Nobleza add
De paardenshows tijdens de Feria worden mede mogelijk gemaakt door Pura Nobleza. Samen met de Vereniging van het Spaanse Paard in Nederland laten zij u kennis maken met de échte Spaanse adel! Pura Nobleza: Exclusieve Spaanse en Portugese ruitersportartikelen en MSFC Zadelpasser. Neem vast een kijkje op de website: www.puranobleza.com

FLAMENCOKUNST door TINEKE NOORDZIJ: Laat je vereeuwigen!
tineke kraamtineke1
Kunstenares Tineke Noordzij uit Rotterdam heeft een passie voor dansende mensen. Zij vertegenwoordigt het ‘artistieke’ gedeelte van de Feria. Je kunt je laten vereeuwigen (op papier of digitaal), prachtige plaatjes en fotoboeken kopen, en de kids kunnen bij haar komen kleuren. Dat wordt kortom een kleurrijk geheel!

PRACTICAR SPAANS
2. LOGO- PRACTICAR SPAANS
Advies op maat door een gediplomeerd, ervaren én gedreven docent Spaans (native speaker). Gratis/ vrijblijvend kennismakingsgesprek, indien gewenst niveautest, om jou te helpen bij het vinden van de cursus die het beste bij jou past. Standaard cursussen op verschillende niveaus in kleine groepen (max. 6 pers.), waarbij veel ruimte is voor persoonlijke aandacht én oefenen van spreekvaardigheid. Privé lessen op maat, met het accent op overleg met deelnemers over het gewenste lesrooster, inhoud lesprogramma én te gebruiken lesmateriaal. Cursussen vinden zowel overdag als ’s avonds plaats (centraal gelegen in Amsterdam West).

SPARKLING SPANISH

Spaans Sprankelt!

Met Spaans kunt u bijna overal ter wereld terecht! Daarom wilt u snel aan de slag met een gedegen taaltraining Spaans online. Met de unieke methode van Sparkling Spanish kun je snel communiceren. Een duidelijke uitleg van de grammatica en zinsopbouw, alsmede de uitspraak staan er borg voor dat u snel in het Spaans kunt communiceren!

Eindelijk Spaans leren spreken?

Een cursus Spaans volgen waarmee u in korte tijd effectief leert communiceren in het Spaans? Door onze jarenlange ervaring in binnen- en buitenland, bent u hier aan het juiste adres.

SPONSORS EN KRAAMHOUDERS GEZOCHT:

Bent u als bedrijf, instelling, winkel, dienst of gewoon als weldoener 🙂 geïnteresseerd in het deelnemen aan of sponsoren van de Feria de Amsterdam 2018? Kijk dan in onderstaande PDF voor algemene info en prijzen.

Feria 2018 sponsoring en deelname

BUURTBOERDERIJ ONS GENOEGEN
We zijn wederom erg blij met deze schitterende locatie: de Buurtboerderij, aan de rand van het Westerpark in Amsterdam. Kijk eens hoe idyllisch! Denk er de nodige casetas, vlaggetjes, dansvloeren, podia en sevillanasjurken bij en het plaatje is compleet!

Buurtboerderij Ons Genoegen, Westerpark Amsterdam
Spaarndammerdijk 319. 1014 AA. Bus 22 vanaf CS

slider_pict_1

 


Entree: € 15,- VOORAF RESERVEREN ABSOLUUT NODIG! (strenge eisen maximum aantal bezoekers)
Mail vanaf 1 maart 2018 het gewenste aantal kaarten naar: feriatickets@gmail.com

FERIA 2018
FAQ/ PF

1 Wat kosten entreekaarten? / 1 ¿Cuánto cuestan las entradas?
€ 15,- online voorverkoop. € 17,50 aan de poort op 7 juli. / €15,- preventa en internet. € 17,50 en la Feria el día 7 de julio. 

2 Is het nodig/handig om vooraf kaarten te reserveren? / 2 ¿Es necesario reservar entradas?
JA! Absoluut. Via feriatickets@gmail.com . Vanaf 1 maart 2018/ ¡Si, absolutamente! Envía un email a feriatickets@gmail.com. A partir de 1 marzo 2018

3 Waar is het? / 3 ¿Dónde está la Feria?
Buurtboerderij Ons Genoegen, Westerpark, Amsterdam.
Spaarndammerdijk 319, 1014 AA

4 Hoe kom je er? / 4 ¿Cómo llegar allí?
Handigst met fiets of openbaar vervoer. Bus 22 vanaf CS en Station Sloterdijk. Auto: parkeren kan in Q park Haarlemmerweg. /Lo mejor es ir en bici o en autobús 22 desde la estación central de Amsterdam o desde la estación Sloterdijk. El coche se puede aparcar en Q Park en el Haarlemmerweg. 

5 Komt iedereen in Sevillanasjurk? / 5 ¿Todo el mundo viene en traje flamenco?
JA! En je kunt je daar verkleden! / !Sí! Te puedes vestir en el lugar mismo. 

5A Moeten mannen zich ook opdoffen? JA!/ Y los hombres vienen en traje de Feria también? SIN DUDA

6 Moet ik me van te voren inschrijven voor de Sevillanasdanswedstrijd? / 6 ¿Hay que inscribirse de antemano para el concurso de bailar Sevillanas?
Nee hoor. Dat kan ter plekke. / No, no hace falta. Lo puedes hacer en el acto. 

7 Ik wil mijn (Spanje gerelateerde) product of dienst promoten tijdens de Feria. Wat zijn hiervoor de mogelijkheden/voorwaarden? / 7 Me gustaría promocionar mis productos o servicios en la Feria. ¿Cuáles son las posibilidades/condiciones?
Stuur een e-mail naar: info@casasevillana.nl / Manda un email a info@casasevillana.nl

8 Ik vind de poster zo mooi, hoe kan ik er eentje krijgen? / 8 Me encanta el cartel de la Fería, ¿cómo puedo obtener uno?
Posters waarschijnlijk vanaf 1 mei verkrijgbaar. / Esperamos tener el cartel disponoble a partir de 1 de mayo. 

9 Kan ik daar pinnen? / 9 Puedo pagar con tarjeta en la Feria?
JA! / ¡Sí!

10 Is er een speciaal tarief voor kinderen? / 10 ¿Hay una tarifa especial para los niños?
NEE. Kinderen betalen ook € 15,- entree. Maar mogen gratis deelnemen aan de kinderactiviteiten. /No. Los niños también pagan €15,- por entrar, pero con esto pueden disfrutar gratis de las actividades para niños.