La Casa Sevillana, Peña Flamenca de Amsterdam

la casa nieuw1
Contact:
La Casa Sevillana
Sloterdijkstraat 2
1013 LZ Amsterdam
lacasasevillana@gmail.com

De basis van La Casa Sevillana wordt al zo’n twintig jaar gevormd door onze ruimte. Onze plek in de Sloterdijkstraat in Amsterdam. Aan de rand van het centrum, vlakbij het Haarlemmerplein. Daar zijn onze flamencolessen. Daar repeteert Coro del Campo. Daar is onze studio. Daar zijn onze feestjes. En bovendien wonen wij er.

In de loop der jaren is La Casa Sevillana voor velen een geliefde repetitie- en ontmoetingsplek geworden. Vooral voor flamencoliefhebbers én zelfs voor flamencogrootheden (o.a. Joaquin Grillo, Arcángel, Erik Vaarzon Morel). En er zijn hier lessen gegeven door La Kika, Jeanine Keijzer, Gaspar de Holanda, Vida Peral, Virginia Gómez. En door onszelf natuurlijk. Ook is onze ruimte de basis geweest voor enkele succesvolle theaterproducties (o.a. Frans Strijaards, Helmert Woudenberg). Wij horen vaak dat onze studio een hele fijne sfeer uitademt. Daar zijn wij erg trots op!

Maar wij doen ook van alles buitenshuis. Wij geven workshops aan scholen en bedrijven. We ontwikkelen educatief materiaal over Spanje en Flamenco. Wij organiseren reizen naar Spanje. Wij organiseren al enkele jaren de Feria de Amsterdam en wij treden op. Kortom, wij zitten bepaald niet stil en hebben voor 2018 nog grotere en leukere plannen. Olé!

Ingrid Lackroy is flamenco docent (zang en dans), cultureel antropoloog en pedagoog. Bovendien enthousiast organisator van feesten en evenementen en met een grote liefde voor het geschreven woord. En met een zeer grote liefde voor Spanje natuurlijk.

Chris Vinken is flamencogitarist, acteur en trainer. Tevens de ideale gastheer, financieel expert en multi taskende duizendpoot als hij tijdens onze feestjes niet alleen de live muziek maar ook de bar draaiende houdt. Chris heeft een grote ervaring én een groot talent op het gebied van theater, cabaret, training en improvisatie.

Samen zijn Chris en Ingrid de ouders van twee prachtige dochters en de bezielende leiders van ‘s Neerlands pittigste flamencokoor: Coro del Campo.

ingrid stippenjurkchrisinzw-witklein   tomasa rode jurkVitoria3